12 halloweeni étel
Sziasztok! Mivel én nem tudok ilyen jó sütiket csinálni ezért az recept.városról másolom át a recepteket.
( 1 )Pókhálós isler
Hozzávalók:
- 10 deka darált dió
- 30 deka liszt
- fél csg sütőpor
- 20 deka margarin
- 10 deka porcukor
- 3 evőkanál holland kakaópor
- 2 tojássárgája
- A töltelékhez:
- bármilyen lekvár
- A tetejére:
- étcsokoládé
- 5 deka margarin
- 1 deci étolaj
- fehér csokoládé
Elkészités:
1. Lépés
A tészta hozzávalóit összedolgozom, hogy sima tészta legyen belőle. 2-3 mm vastagságúra kinyújtom.
2. Lépés
Kerek formával kiszaggatom, majd sütőpapíros sütőlapon kisütöm 180 fokon. Miután megsült, egy rácsra teszem hűlni, utána baracklekvárral összeragasztom.
3. Lépés
A csokoládét megolvasztom a margarinnal és az olajjal, és a süteményeket beleforgatom. A fehér csokit is felolvasztom és a bevont islert feldíszítem. Pókháló mintával készült, de Karácsonyra hópelyheket, fenyőt, csillagot is lehet
A KÖVETKEZŐ CSAK FELNÖTTEKNEK VAN˘!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
(2) Zombie Fruit-Drink koktél
Hozzávalók:
- 4 db kivi
- 5 cl vodka
- 1 cl vörösbor
- 1 teáskanál chiliszósz (édes)
- cayenne bors (ízlés szerint)
- 0.5 db kisebb citrom
- 1 teáskanál cukor
- 1 db koktélcseresznye
1. lépés
A hozzávalókat jól behűtjük, mert úgy az igazi.
2. lépés
A kiviket egy pohárba szeletelem, rászórom a cukrot, ráöntöm a vodkát, a vörösbort, facsarok bele citromot.
3. lépés
Fűszerezem, locsolok rá chiliszószt, s teszek rá egy koktélcseresznyét.
( 3 ) Pókhálós muffin
Hozzávalók:
- 50g étcsokoládé (min 55% kakaótartalom)
- 85g vaj
- 1 evőkanál tej
- 200g liszt
- ½ teáskanál szódabikarbóna
- 85g sötét muscovado cukor
- 50g barna cukor
- 1 tojás
- 142 ml tejszín
- Máz:
- 100g étcsokoládé
- 100g fehér csokoládé
1. lépés
Melegítsük elő a sütőt 170°C-ra és készítsük elő a muffin formákat, vajazzuk ki, majd béleljük ki papírokkal. Törjük a csokoládét egy hőálló lábasba, adjuk hozzá a vajat és a tejet. Olvasszuk fel, keverjük össze, és hagyjuk a keveréket kihűlni.
2. lépés
Keverjük össze a lisztet, a szódabikarbónát és a kétfajta cukrot egy nagyobb tálban. Verjük fel a tojást egy másik edényben és keverjük bele a tejszínt, majd öntsük ezt a lisztes keverékhez. Jól dolgozzuk el, majd adjuk hozzá a lehűtött csokit is. Keverjük össze jó alaposan.
3. lépés
Kanalazzuk a tésztát a muffinformákba, majd süssük 20 percig. Hűtsük le.
4. lépés
Máz: törjük fel az ét- és a fehér csokoládét külön hőálló edényben és olvasszuk fel mikróban közepes fokozaton 2 percig. Tegyük az étcsokoládé egy habnyomó zsákba, a fehér csokoládét egy másikba.
Felváltva oszlassuk el a csokoládékat a muffinokon, majd mindegyik tetejére rajzoljunk spirális alakot a másik fajta csokoládéból. Egy kis nyárssal húzzunk csíkokat a muffin közepétől indulva a széle felé, így jön létre a mutatós pókháló. Hagyjuk száradni egy kicsit. Ha kell, hűtőbe is tehetjük.
( 4) Drakula puncs
Hozzávalók:
- 2 liter meggylé
- 3 narancs héja
- 3 rúd fahéj
- 10 szem szegfűszeg
- 6 szelet gyömbér
- kis chili
- vámpírfog alakú gumicukor
1. Lépés
Tegyük a meggylevet, a narancshéjat, a chilit, a fahéjat, a szegfűszeget és a gyömbért egy nagy lábasba. Főzzük 5 percig, majd le is vehetjük a tűzről. Hagyjuk hűlni, majd tároljuk hűtőben legalább 4 órát – minél tovább hagyjuk annál intenzívebbek lesznek az ízek.
2. Lépés
Ha kisgyerekeknek készítjük az italt, akkor nem árt vigyázni a chilivel, de nyugodtan el is hagyhatjuk.
Ha rendesen lehűlt, öntsük át egy korsóba, majd a poharak aljára helyezzünk egy-egy vámpír fogsort imitáló gumicukrot.
( 5) Halloween zselé
Hozzávalók:
- 2 x 135 g csomag eper, vagy málna ízű zselé
- 425 g konzerves licsi
- 12-14 szem zöld szőlő
- 12-14 sötét színű cukorka (pl. M&M's)
- 80 g fehér marcipán
- 6-8 egész hámozott mandula
- piros ételfesték vagy málna szirup
Elkészités:
1. lépés
A zselét vágjuk kis kockákra, tegyük egy tálba, adjunk hozzá 400ml forró vizet, és keverjük folyamatosan, amíg feloldódik. Szűrjük le a licsit, de a szirupos levet tartsuk meg és öntsük fel 400 ml hideg vízzel, majd keverjük össze a zselatinos kocsonyával.
2. lépés
Öntsön körülbelül egy negyedét a zselének egy átlátszó edénybe, és tegyük a hűtőbe, hogy megszilárduljon.
Vegyük elő a szőlőt és óvatosan nyomjunk a szemek közepébe egy fekete vagy sötét színű cukrot (pl. M&M’s-t). Ezután óvatosan nyomjuk a szőlőt egy licsi közepébe. Ismételjük meg a maradék szőlővel és licsivel. Így tökéletes szemgolyókat kapunk.
3. lépés
Következzenek a kísérteties ujjak! Osszuk fel a marcipánt 6 felé és sodorjuk-formáljuk akkorára, mint egy ujj. Nyomjunk egy kis piros szirupot az egyik végére, és nyomjuk bele egy mandulát, hogy így létrejöjjön a köröm. Kis késsel szabdaljuk be a perceket jelző vonalakat az ujjon.
4. lépés
Amikor a hűtőben lévő zselé megkötött, nyomjunk bele néhány szemgolyót és ujjat, majd, öntsünk a tetejére még egy kis zselét, utána mehet vissza a hűtőbe. Ismételjük ezt, amíg el nem fogynak a szemgolyók, majd az utolsó ujjakat támasszuk neki a pohár vagy edény szélének.
A gyerekek érkezéséig tároljuk hűtőben.
( 6)Szellem habcsókok
Hozzávalók:
- 4 tojásfehérje
- 160g cukor
- 1/2 tk vanília kivonat
- csipet só
- olvasztott csoki
1. lépés
Melegítsük elő a sütőt 150°C-ra. Verjük kemény habbá a tojásfehérjéket egy csipet sóval, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a cukrot és a vaníliát. Tovább keverjük, amíg egészen kemény hab lesz belőle. Ha kész, tegyük a tojáshabot egy nyomózsákba.
2. lépés
Nyomjunk 16-20 szellemformát egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd 100°C-on süssük meg őket. Nagyon figyeljünk rá, hogy ne barnuljanak meg, akkor jó, ha még fehérek maradnak, így sajnos ott kell ülnünk a sütő előtt. Légkeveréssel sütjük!
3. lépés
Olvasszuk fel étcsokoládét és rajzoljunk apró szemeket és szájat a szellemeknek.
( 7) Ijedt körték Halloween-ra
Hozzávalók:
- 4 érett körte
- 300 ml almalé
- 1 rúd fahéj
- csipet őrölt fahéj
- 200 ml áfonya vas pirosszőlőlé, vagy vörösbor
- szegfűszeg
- hántolt mandula
- 1 tk vanília
1. lépés
A körtéket meghámozzuk, ügyelve arra, hogy a szár ép maradjon, ha lehetséges. Vágjuk le az alsó részét, így meg fog állni a helyén. Helyezze az egész körtéket egy lábas almalébe, majd fedjük le.
2. lépés
Adjuk hozzá minden fűszert, szegfűszeget, vanília kivonatot. Forraljuk fel, majd vegyük lejjebb a hőfokot és főzzük 15-20 percig, amíg a körte megpuhul.
2. lépés
Távolítsuk el a körtéket és forraljuk az almalét további 10 percig, amíg picit besűrűsödik és szirupos állagú lesz. Állítsuk a körtéket tányérokra.
Minden körtét öntsünk le az almalével, majd szegfűszeggel alakítsunk nekik szemet, hántolt mandulával pedig szájat, mintha sikítanának. A szájukhoz cseppentsünk piros szőlőlét vagy vörösbort, így olyan mintha csöpögne a szájukból a vér!
Jó mókát hozzá
( 8 )
Szellemes nyalóka
Hozzávalók:
- 2 banán
- 1 csésze fehér csoki
- csokoládé reszelék, cukorgyöngy
- kókuszreszelék
- jégkrém pálcika
1. lépés
Vágjuk a banánokat hosszanti irányban félbe, majd ketté és még negyedbe. Óvatosan mindegyikbe szúrjunk egy jégkrémes pálcikát, majd tegyük zsírpapírra és rakjuk hűtőbe egy időre. Legjobb esetben minimum 1 órára.
2. lépés
Törjük egy nagy bögrébe fel a fehér csokit, majd helyezzük mikróba és olvasszuk fel magas fokozaton, amíg kenhető állagú lesz. Mártsuk a banánokat egyesével a csokoládéba, majd tegyük sütőpapírra őket.
3. lépés
Gyorsan rajzoljunk nekik sima csokoládéval szemeket, de erre használhatunk cukorbogyókat is, bár sötéttel ijesztőbbek lesznek. Rajzolhatunk nekik szájat is, illetve forgathatjuk őket kókuszreszelékbe.
4. lépés
A műveletek után tegyük be a fagyasztóba vagy hűtőbe addig, ameddig a csoki meg nem köt rajtuk.
( 9 )
Hozzávalók:
- Keksz:
- 140g szobahőmérsékletű vaj
- 175g liszt
- 50g porcukor
- 1 közepes narancs reszelt héja
- A krémhez:
- 100g mascarpone
- 1 teáskanál porcukor
- 25g étcsokoládé (55% vagy magasabb kakaótartalom)
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 160°C-ra. Tegyük a vajat egy tálba, majd a fakanállal keverjük simára. Hozzáadjuk a lisztet, porcukrot és a narancs héját, majd együtt összedolgozzuk. Gyúrjunk belőle egy labdát, és csomagoljuk fóliába. 1 órán keresztül hűtsük.
2. Lépés
A hűtés után tegyük ki egy lisztezett felületre, majd nyújtsuk 3-4 mm vastagságúra. Szaggassuk ki tetszőleges formára – például karácsonykor fenyőfa, csillag vagy hold alakúra, Halloweenkor tök vagy macska formájúra.
3. Lépés
Sütőpapírral belet tepsiben süssük a kekszeket körülbelül 15 percig, amíg halvány aranyszínű nem lesz. Hagyjuk állni egy ideig, majd hűtsük le teljesen a rácson.
4. Lépés
A mascaponában dolgozzuk el a porcukrot, majd jöhet hozzá a lehűtött olvasztott csokoládé. Dolgozzuk simára, majd a kekszek egyik felét kenjük meg vele, majd tapasszuk össze egy másik keksszel.
Ha nem szeretnénk bíbelődni a krémmel, akkor akár lekvárral vagy nutellával is megkenhetjük őket. A kekszek sokáig elállnak, érdemes 1-2 nappal a buli előtt készíteni, mert addigra szépen megpuhul.
( 10 )
Hozzávalók:
- 1-2 evőkanál olaj
- 125g pattogatni való kukorica
- 325g reszelt cheddar sajt
- ½ teáskanál dijoni mustár
- néhány csipet cayenne-i bors
Elkészités:
1. Lépés
A kukoricát készíthetjük a mikróban, vagy vehetünk serpenyőben készülő fajtát, a lényeg, hogy pattogtassuk ki, majd utána szórjuk meg sóval.
2. Lépés
Tegyük a sajtot, a mustárt, a borsot egy kis serpenyőbe, majd alacsony lángon melegítsük fel, amíg kicsit pezsegni kezd. Szórjuk bele a kukoricát, majd egy fakanállal nagyjából keverjük össze, hogy minden oldalára jusson.
3. Lépés
Dörzsöljük be a kezünket egy kis olajjal, majd vegyünk egy kis marékkal a bevont kukoricából, majd alakítsunk belőle kis agy formákat. Tegyük egy sütőpapírra és hagyjuk kihűlni.
( 11) Vicces kekszek Halloweenra
Hozzávalók:
- Keksz:
- 175g puha vaj
- 100g porcukor
- 1 nagy tojássárgája
- ½ teáskanál vanília kivonat
- 1 citrom reszelt héja
- 250g sima liszt
- ½ teáskanál só
- Díszítés:
- 200g porcukor
- 1 nagy tojásfehérje
- rózsaszín és barna ételfesték
Elkészités:
1. Lépés
Keverjük össze a vajat és a cukrot, amíg szép krémes állagú lesz. Ezután jöhet hozzá a tojássárgája, a vanília és a citrom reszelt héja. Szitáljuk hozzá a lisztet és a sót, majd keverjünk belőle lágy tésztát. Csomagoljuk fóliába, majd tegyük hűtőbe 30 percre.
2. Lépés
Lisztezzük be a deszkánkat, majd nyújtsuk ki a tésztát 4-5 mm vastagságúra. Vegyünk elő egy kör alakú formát, majd szaggassuk ki a tésztát. Alakítsuk szabadon bajuszka és csókos száj formájúra. Hűtsük 10 percig, majd utána mindegyikbe nyomjunk egy hurkapálcikát.
3. Lépés
Helyezzük a sütiket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd süssük 10-12 percig, amíg halvány aranyszíne nem lesz. Tegyük félre hűlni a sütiket, a legjobb egy rácsra tenni őket.
4. Lépés
Ezután jöhet a díszítés: a tojásfehérjét verjük fel a porcukorral, majd osszuk két részre. Az egyikhez keverjünk rózsaszín vagy piros ételfestéket, a másikhoz barnát vagy feketét tetszés szerint. Nincs más dolgunk, mint kedvünk, fantáziánk szerint feldobni a kekszeket.
Természetesen készülhet másmilyen forma is az alkalomhoz illően, például tökfej, holdacska vagy boszorkánysüveg.
( 12) Szellemes cookie
- 11/2 csésze sótlan olvasztott vaj
- 2 csésze kristálycukor
- 4 tojás
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 5 csésze liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál só
- 1 tábla fehér csoki
Elkészités:
1. lépés
Egy nagy tálban dolgozzuk össze a vajat és a cukrot, amíg sima lesz. Verjük fel a tojást a vaníliával együtt. Keverjük hozzá a lisztet, a sütőport és a sót. Fedjük le, és a tésztát legalább egy órán át (vagy éjszakán át) hagyjuk állni a hűtőben.
2. lépés
Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Nyújtsuk ki a tésztát 1 cm vastagságúra. Szaggassunk szellem formákat a tésztából. Helyezzük a cookie-kat 2,5 cm távolságra egymástól egy sütőpapírral bélelt tepsire. Süssük 6-8 percig, tálalás előtt hűtsük le.
3. lépés
Olvasszuk fel a fehér csokit majd rajzoljunk szellem mintákat a süteményekre, alakítsunk nekik szájat és szemet étcsokival.